Eten en drinken

Eten en drink momenten zijn belangrijk. 
Er worden vaste eettijden gehanteerd en we eten aan tafel (uitzonderingen tijdens uitje of picknick). Dit is gezellig en zorgt voor duidelijkheid.


De kinderen helpen mee met tafel dekken om zo ook te werken aan zelfstandigheid en hulpvaardigheid.

 
Tante Mieke bepaald wanneer uw kind eet en uw kind bepaald wat het eet en hoeveel het daarvan eet. Ik dring geen eten op.

Tijdens speciale dagen wordt er afgeweken van het gezonde voedingsaanbod en eten we ook wel eens iets anders, het is immers een speciale dag of gelegenheid.


Ook tijdens een uitje kan het zijn dat we frietjes of een pannenkoek eten. 

Om 8:00 uur gaan we aan tafel voor het ontbijt. Samen eten en drinken om de ochtend te starten is super gezellig en gezond. 

Tussendoor eten we vers fruit.
Er wordt een gezamelijke schaal gemaakt met verschillende soorten fruit zodat uw kindje eens iets kan kiezen wat nieuw is en ze ook leren om op hun beurt te wachten. 
Fruithapjes worden gemaakt van vers fruit.

 

Tijdens de lunch wordt er zelfgebakken brood aangeboden met beleg zoals bleu band goede start, smeerkaas met extra calcium, vegatarische smeerworst, kaas, snijvlees en diverse soorten zoetbeleg.

In de middag eten we een feestschaal gevuld met allemaal lekkere verantwoorde dingen. 
snack groente maken de basis van deze schaal.

Als tussendoortjes kunnen verschillende dingen aangeboden worden. 

We drinken water, ranja, kinderthee en sojamelk.

Kinderen met allergiën of kinderen die bepaalde dingen niet eten uit geloofsovertuiging kunnen samen met Tante Mieke kijken naar een alternatief